Zoek
Sluit dit zoekvak.

NIEUWS

Alles wat u wilde weten over cleanrooms

Hier vindt u diepgaande informatie, nieuws, evenementen, case history en nuttige details over Clean Rooms, investeringen, bouwkosten en nog veel meer.

Cleanrooms bieden de oplossing Sic Company

Het belang van zuiverheid in productie- en ontsmette omgevingen in totaal aseptische zones. Cleanrooms bieden de oplossing.

Het belang van een aseptische en gesteriliseerde omgeving

Het is noodzakelijk het belang van cleanrooms duidelijk te stellen en wat het betekent te produceren en te werken in een aseptische en gezuiverde omgeving.

Het belang van deze cleanrooms die ziektekiemen, bacteriën, virussen en andere micro-organismen weghouden en de producten die in deze gezuiverde gecontroleerde omgeving worden geproduceerd aseptisch houden.

Hierna volgen enkele toepassingen.

Cleanrooms bieden de oplossing - SIC
 • In de medicinale en gezondheidsomgeving:

  • o Operateurs, specialisten en deskundigen gebruiken steriele procedures om patiënten te behoeden en te beschermen tegen besmetting en ziekten. Bij het uitvoeren van stevige medische procedures, zoals de ontwikkeling en verpakking van geneesmiddelen.
  • o De aseptische, gezuiverde en steriele techniek is een standaardbereiding in de
   gezondheidszorg die helpt de overdracht van ziektekiemen en dergelijke van of naar een open wond en andere gevoelige en tere delen van het lichaam van een patiënt te voorkomen.

 • In de productieruimten:

  • o Aseptisch en gezuiverd verpakken is een gespecialiseerd productieproces waarbij geneesmiddelen, cosmetica en levensmiddelen apart van de verpakkingsruimte worden
   ontsmet. De inhoud wordt speciaal in een container, flacon of blister geplaatst in een
   ontsmette steriele omgeving.

Sterilisatie is een gespecialiseerd proces om een omgeving of voorwerp aseptisch te maken

Het is van belang dat het sterilisatieproces plaatsvindt in een ontsmette ruimte om het resultaat van een aseptisch product of voorwerp te waarborgen.

Sterilisatie verwijst naar alle procedures die alle vormen van microleven (in het bijzonder micro-organismen zoals schimmels, bacteriën, virussen, enz.) en andere biologische elementen zoals ziekten die aanwezig zijn op een oppervlak, object of in een specifieke vloeistof, voedingsmiddelen, elimineren, wegwerken, doden of onbruikbaar maken.

Ontsmetting kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals met warmte, chemicaliën, straling, hoge druk en filtratie.

Na het zuiveringsproces wordt een voorwerp steriel of aseptisch genoemd.

Het belang van cleanrooms bij het zuiverings- en ontsmettingsproces, bij het maken van aseptische omgevingen, producten en voorwerpen is van onschatbare waarde.

Waarvoor worden cleanrooms gebruikt?

Cleanrooms worden gewoonlijk gebruikt bij de vervaardiging van zeer delicate producten en bij wetenschappelijk onderzoek.

Een cleanroom is een gecontroleerde omgeving met lage niveaus van contaminanten en onzuiverheden zoals stof, in de lucht zwevende microben, aërosoldeeltjes en chemische dampen.

Cleanrooms bieden de oplossing - SIC Cleanrooms
SIC-Cleanrooms bieden de oplossing

Hoe werkt een cleanroom?

In de praktijk verwijderen cleanrooms verontreinigende stoffen, stofdeeltjes en contaminanten uit de externe lucht.

De externe lucht wordt hoofdzakelijk gecirculeerd door een filtersysteem dat de lucht reinigt en ontsmet volgens bepaalde specificaties en voorwaarden.

Cleanroom cleanliness

Cleanrooms voor verschillende industriële sectoren:

 • Farmaceutica
 • Chemie
 • Geneeskunde
 • Elektronica
 • Voeding
 • Cosmetica
 • Architectuur

Contacteer ons

Deel

Email
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Scroll naar boven
SIC Company

Vul onderstaand formulier in om informatie aan te vragen

Contact Pop Up Dutch
Naam
Naam
Naam
Achternaam
Geïnteresseerd in:
Geïnteresseerd in:
Geïnteresseerd in:
Geïnteresseerd in:
SIC BV is toegewijd aan het beschermen en respecteren van je privacy, en we zullen je persoonlijke informatie alleen gebruiken om je account te beheren en om de producten en diensten te leveren waar je ons om hebt gevraagd.
Om je van de gevraagde inhoud te voorzien, moeten wij je persoonlijke gegevens opslaan en verwerken. Vink het onderstaande selectievakje aan als je ons toestemming geeft je persoonlijke gegevens voor dit doel op te slaan.
Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.